UW GEZONDHEID, MIJN MISSIE.
Gezonde voeding
Advies over gezonde voeding, ontdaan van alle fabels en dubbelzinnigheden. Voeding zoals het hoort.
Medische Problemen
Aandoeningen van het maag- darmstelsel, huidproblemen, migraine, hoge bloeddruk en/of cholesterol, diabetes, enz.
Gewichtscontrole
Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken met overgewicht, 30% is obees. Durf uw probleem aanpakken. Begin vandaag nog.
Sportvoeding
Voor welke dorstlesser kiest u? Hoeveel energie moet u dagelijks innemen? Welke voedingsstoffen zijn voor u het belangrijkst? Laat u niet misleiden en optimaliseer uw prestaties!
Allergieën & Intoleranties
Steeds meer mensen hebben last van voedingsallergieën en – intoleranties. Wat kan u nog eten en wat vermijdt u best? Heeft u het gevoel dat u niets meer mag? Professioneel advies kan een uitweg bieden.
Psychologie
“Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Voeding heeft een grotere invloed op uw energie- en stressniveau, op uw mentale toestand, dan u op het eerste zicht zou denken. Laat u begeleiden.
UW VERTERINGSPROBLEMEN, MIJN SPECIALISATIE.
Problemen met de vertering
Jaarlijks worden er per Belg 200 dagdosissen maagzuurremmers voorgeschreven. Ongeveer 15% van de mensen heeft PDS. Zo’n 60 tot 80 procent van de mensen met prikkelbare darmsyndroom zou SIBO, een onevenwicht of overgroei in zijn darmbacteriën hebben. Wat hebben deze allemaal met elkaar gemeen? Afwijkende stoelgang, buikpijn, en bovenal… een slechte vertering. De alombekende oplossing? Medicatie, darmbacteriën, drastische diëten (type FODMAP, histaminebeperkt,…), vaak zonder veel relaas. Het menselijk lichaam werkt al duizenden jaren, eerder miljoenen eigenlijk, op dezelfde manier als we kijken naar vertering. Onze voeding is door de tijd heen echter sterk veranderd, is geëvolueerd naar ultrabewerkte voedingsmiddelen. En dat … heeft op langere termijn niet altijd de meeste gunstige gevolgen voor onze verteringscapaciteit. Een slechte voedingsverwerking voor de uiteindelijke opname in de darm trekt immers heel wat systemen scheef, en kan betrekkelijk wat last geven. Denk maar aan maagzuurbranden, constipatie en diarree, opgeblazen buik en winderigheid, en zeurende buikpijn de godganse dag. Stel je nu voor dat dit ook anders kan, zonder een leven lang maagzuurremmers, de continue inname van darmbacteriën, of het ellendige proces van een FODMAP-dieet.
IN 3 STAPPEN
STAP 1
U praat, ik luister.
STAP 2
Uw welzijn, mijn missie.
STAP 3
Blijf niet zitten met vragen of twijfels.
STAP 1: U praat, ik luister.
Een diepgaand eerste gesprek waarbij we analyseren wat u eet, en wat u zelf belangrijk vindt. Ons doel? Een beeld van uw voedingsgewoonten en bewegingspatroon. U krijgt onmiddellijk de eerste richtlijnen voor een gezondere voeding.
STAP 2: Uw welzijn, mijn missie.
In een tweede gesprek bespreken we een voedingsschema op uw maat. Uw persoonlijke behoeften en noden vormen de basis van uw nieuwe voedingspatroon. Belangrijk is dat u zich goed voelt. Uw welbehagen is onmisbaar voor een blijvende verandering. Geen stress, geen schuldgevoel en vooral geen honger!
Stap 3: Blijf niet zitten met vragen of twijfels.
Ook na de nieuwe start kan u op mij rekenen. Tijdens een of meerdere vervolggesprekken beantwoord ik al uw vragen over uw nieuwe voedingspatroon.