Broccolitartaar met geitenkaas en rodebietensaus
Portie
voor 4 personen
Ingrediënten voor de tartaar
- 500g broccoli
- 1 appel
- 25g pijnboompitten (of hennepzaad, gepelde pompoenpitten, …)
- 1 lente-ui
- 2 el rozijnen
- 3 el vers sinaasappelsap
- 1 el agavesiroop
- 1 el dijonmosterd
- 100g verse geitenkaas
- peper en zout
Ingrediënten voor de bietensaus
- 4 el appelsap
- 1 pakje rode bieten
- 1 el agavesiroop
- 1-2 tl mierikswortel (uit potje)
- 2 takjes platte peterselie
Bereiding van de tartaar
- Laat de rozijnen 15 minuten weken in het sinaasappelsap
- Breng water aan de kook voor de broccoli.
- Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in stukjes.
- Blancheer de broccoli 3 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitlekken.
- Maak de lente-ui schoon en snijd in dunne ringetjes. Hak ook de broccoli fijn. (Gaat best met een groot mes.)
- Giet de rozijnen af en houd het sap bij.
- Mix het sap, de agavesiroop, mosterd, en de geitenkaas in en blender, en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de appel schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Doe de rozijnen, broccoli, appelblokjes, lente-uiringetjes, en de pitten in een grote kom samen met het kaasmengsel. Roer alles goed onder elkaar.
- Pureer de rode bieten in een blender samen met het appelsap.
- Voeg de mierikswortel en 1 el agavesiroop toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding van de bietensaus
De tartare kan je samen met de bietensaus serveren in een torentje, bijvoorbeeld naast een gerookte makreeltje.
De groentenmix leent zich ook als spread in een boekweitwrap, of in bowl.